Seura

Kestilän Kisa-Veikot

Kestilän Kisa-Veikkojen perustamispäätös tehtiin vuonna 1935 ja rekisteröitiin seuraavana vuonna 1936, jota pidetään seuran perustamisvuotena.

Seuran jäsenmäärä on yli kaksi sataa, jota voidaan pitää ihan hyvänä asukasmäärä huomioon ottaen.

Seurassa harrastetut lajit ovat vaihdelleet vuosien saatossa kulloisenkin vetäjätilanteen ja ajan virtausten mukaan. Kolme lajia on ollut seuran ohjelmassa koko ajan, hiihto, pesäpallo ja yleisurheilu. Tällä hetkellä toimintaa on hiihdossa ja ampumahiihdossa sekä yleisurheilussa. Pesäpallossa ei ole joukkuetta, mutta lajitoimintaa jonkin verran ja laji pidetään seuran lajiohjelmassa perinteitä kunnioittaen ja parempia aikoja odottaen.

Seuran merkkitapahtumia ovat; perinteinen Suomen vanhin katkeamattomana sarjana järjestetty kilpahiihto Laskiaishiihto, ampumahiihdon piiricup, piirikunnalliset yleisurheilu-kilpailut, Kestilä-päivien urheilutapahtumina nappulakisa ja ukkomiehet – poikamiehet pesäpallo-ottelu. Hiihdossa ja yleisurheilussa Siikalatvacup muodostaa myös kiinteän kilpailutapahtumasarjan.

Kestilän ylpeys Laskiaishiihdot on järjestetty 120 kertaa. v 1891 ensimmäinen kilpahiihto järjestettiin Siikajoen jäällä, josta se siirrettiin v.1927 murtomaahiihdoksi nykyisen Kisapirtin, silloisen Nuorisoseuran maastoon. 1968 kilpailupaikaksi muuttui Kangasjärven hiihtomaja ja maastot. Yhdeksänkymmentä luvun taitteessa kisat pidettiin muutaman kerran taas Kisapirtin maastossa, josta takaisin Kangasjärvelle. Maksinharjun maja valmistui v.1999, jonka maastossa kisat onkin sitten järjestetty. v. 2008 kilpailupäivä muuttuu laskiaistiistailta laskiais-sunnuntaiksi. Paineita kilpailupäivän muuttamiseksi on ollut jo pitkään. Osanottajamäärät ovat laskeneet arkipäivän kilpailussa nykyajan kiireisessä elämänmenossa. Koululaistenkin on vaikeaa saada vapaata kilpahiihtoa varten, joten historiallinen muutos nyt sitten tapahtuu, mutta laskiaishiihtoperinne jatkuu.

Hiihdon ja ampumahiihdon suurin menestys on viimevuosina tullut veteraanisarjojen SM-tasolla.

Yleisurheilussa seuran nuoret ovat menestyneet viimevuosina erittäin hyvin. Suomen Mestaruuksia ja mitaleita on tullut useita. Joukkueena seuran nuoret ovat olleet valtakunnallisessa Vattenfall seuracup´ssa aivan kärkisijoilla pienten kuntien sarjassa. Piiritasolla seura hallitsee PP:n piirissä.

Kisa-Veikot tarjoaa jäsenilleen monipuolista kilpailu- ja harrastustoimintaa.

Tervetuloa tutustumaan seuraan ja seuran toimintaan.

Jätä vastaus.