Kestilän Kisa-Veikkojen bingopelin säännöt ja ohjeet

Säännöt perustuvat yleisiin bingopeliohjeisiin ja käytäntöön.

Bingopelissä käytetään virallisia hyväksyttyjä pelikirjoja ja pelilehtiä. Pelikirja sisältää kuusi pelilehteä, jotka pelataan numeroidussa järjestyksessä. Pelikirjan lisäksi pelataan erillinen viisikkobingolehti ja irtolehti. Irtolehdellä pelataan Bingon päävoitto. Pelaaja voi ostaa erikseen tai yhdessä yhden tai useamman pelikirjan, viisikkobingolehden ja irtolehden.

Bingoa pyörittää pelin johtaja. Jos käytetään mekaanista arvontalaitetta, ennen pelin alkua joku mukana oleva pelaaja tarkastaa tarkastuslaudalta, että kaikki pelipallot ovat mukana. Pelinjohtaja pyörittää pallokorista yhden pallon ja ilmoittaa sen numeron, jonka pelaajat merkkaavat pelilehdellään ja pelinjohtaja laittaa numeropallon tarkastuslaudalle. Sitten seuraava pallo ja näin peli etenee.

Sähköisenä arvontalaitteena käytetään kannettavaa tietokonetta ja MultiCom300-bingoarvontaohjelmaa. Ohjelma lukee numerot automaattisesti ja ne kuuluvat tilan kaiuttimista. Pelin johtaja voi tauottaa/säätää lukemisen nopeutta ohjelmasta.

Ensimmäiseksi pelataan erillinen ”Viisikkobingo”, joka on kolmiruutuinen pelilehti. Voittopalkinto annetaan ensimmäiselle, joka on saanut yhden rivin täyteen ja ilmoittanut sen BINGO-huudollaan, sitten kahdesta, kolmesta, neljästä ja täydestä viidestä rivistä. Täydet rivit tulee olla samassa peliruudussa vaakariveinä. Ruudun keskimmäinen harmaapohjainen numero on aina rivissä valmiiksi mukana riippumatta siitä, onko se pyöritetty pallokorista vai ei.

Seuraavaksi pelataan varsinainen pelikirja, jossa on kuusi numeroitua erikseen pelattavaa lehteä. Ensimmäinen voitto annetaan pelaajille, kun pelilehden yhdessä peliruudussa on kolme allekkaista tai rinnakkaista numeroa ilman tyhjää väliruutua (Kestilässä näitä nimitetään tolpaksi ja vaakaksi). Seuraavaksi pelataan yksi numerorivi täyteen. Nämä kaksi ensimmäistä bingoa saattavat tulla myös toisessa järjestyksessä, jolloin voitot annetaan sen mukaisesti. Seuraavaksi pelataan kaksi riviä täyteen ja sitten kolme riviä. Täydet rivit tulee olla samassa peliruudussa. Kun ensimmäisen lehden kolmen rivin bingo on pelattu, siirrytään pelaaman toista lehteä samalla tavalla kuin ensimmäinenkin, ja niin edelleen kaikki kuusi pelilehteä. Aina uuden pelilehden alkaessa numeropallot laitetaan takaisin pelikoriin.

Kun pelattava rivimäärä tulee täyteen, ilmoittaa pelaaja sen BINGO-huudollaan tai muutoin selkeästi ilmoittaen. Pelaaja on vastuussa itse, että pelinjohtaja kuulee ja huomioi huudon. Mekaanisella koneella pelattu peli tarkistetaan siten, että peliavustaja ilmoittaa selkeästi kaikkien pelaajien kuullen ruudussa olevat pelatut numerot ja pelinjohtaja varmistaa ne edessään olevalta pelattujen pallojen laudalta ja hyväksyy bingon tai hylkää, mikäli se ei ole oikein. Sähköisellä arvontaohjelmalla pelattu peli tarkistetaan ohjelman toimesta automaattisesti, kun bingolehden tarkistusnumero syötetään siihen. Peliavustaja luovuttaa voiton heti suoraan pelaajalle. Viimeksi pelinjohtajan pyörittämä ja ilmoittama tai arvontaohjelman lukema numero on oltava voittorivissä mukana. Jos pelinjohtaja tai arvontaohjelma on ehtinyt ilmoittaa seuraavan pelattavan numeron ja joku pelaaja olikin saanut bingon jo edellisellä numerolla, mutta ei sitä silloin ilmoittanut, hänen bingoa ei enää hyväksytä. Jos bingo sattuu useammalle pelaajalle yhtä aikaa, voitto voidaan jakaa pelaajien kesken heidän kaikkien niin halutessa. Mikäli joku bingon saanut pelaaja vaatii arvontaa, suoritetaan voiton arvonta.

Pelikirjan jälkeen pelataan irtolehti, jossa kolmen rivin bingossa on koko bingopelin pääpalkinto.

Irtolehti myydään erikseen. Pelaaja voi ostaa haluamansa määrään pelilehtiä.

Kestilän Kisa-Veikot ry.
Seurantie 3
92700 Kestilä

Kommentointi on suljettu.